Skip to main content
Algemeen

Tips voor vastgoedfotografie

By maart 15, 2022mei 16th, 2022No Comments

Tips voor vastgoedfotografie

Heb je plannen om jouw woning te verhuren? Het vinden van een geschikte huurder begint al bij de zichtbaarheid van jouw woning. Een perfecte presentatie van de huurwoning is namelijk de sleutel voor een succesvolle en snelle verhuur. Wist je dat met een mooie fotoreportage van jouw woning je de huurder soms al voor je kan winnen? Naar aanleiding van jouw perfecte woningpresentatie, kan de nieuwe huurder zich een goed beeld vormen van de woning. In gedachten is de huurder jouw woning misschien al aan het inrichten.

Naast een pakkende tekst, zijn foto’s super waardevol. Vergeet ook niet een plattegrond toe te voegen. Voordat de vastgoedfotograaf langs komt, is het belangrijk dat de woning er spik en span uitziet. Laat ook niets aan het toeval over. Wij helpen je hier graag mee op weg en hebben daarom deze blog voor je opgesteld, zodat jouw woning straks picture perfect op de foto staat.

Inside

Zorg er voor dat alle verlichting in je woning werkt, vergeet hierbij de verlichting in de afzuigkap niet. Kijk alle ingebouwde spotjes in badkamer, keuken en dergelijke nog eens na. Wanneer de fotograaf op een grijze regenachtige dag langskomt, is het raadzaam om diverse lampen aan te zetten voor het beste resultaat. Heb je behang tegen de muren hangen, kijk dan of deze niet loslaat. Loop de muren ook eens na op vlekken. Controleer of alle plinten in de woning goed bevestigd zijn.

Vaak vergeten, maar check de kitranden in de badkamer en keuken op slijtage en schimmelplekken. Ben je gek op schilderijen en foto’s aan de wand, nu is het tijd om deze gaten te dichten. Investeer in een mooie bos bloemen en een goed gevulde fruitmand op je eettafel. Creëer een gevoel van thuis. Je zal verbaasd zijn wat dit met de uitstraling van jouw foto’s kan doen.

Outside

Het gaat natuurlijk niet alleen om de binnenkant van jouw woning, de buitenkant is net zo belangrijk. Is jouw buitenruimte opgeruimd en schoon? Dit is vaak al een eerste indruk van een woning. Verplaats je eens in een potentiële huurder. Een rommelige tuin is geen visitekaartje voor jouw woning. Zet fietsen, scooters, stepjes en dergelijke uit het zicht. Parkeer je auto ergens anders, houd het vooraanzicht van je woning vrij.

Een goed onderhouden tuin doet veel voor het oog, wied daarom het onkruid, snoei heggen en bomen en verwijder groene aanslag op de tegels. Fleur je buitenruimte eventueel op met bloemen, planten, bloemen, een zitje en wat gezellige kussentjes. Zet je kliko en gereedschap uit het zicht. Hangen de regenpijpen vast en bevatten deze geen loshangende onderdelen?

Opgeruimd, staat netjes

Het klinkt logisch, maar een opgeruimde woning is heel belangrijk. Wanneer je denkt dat je alles hebt opgeruimd, zijn er altijd dingen die je over het hoofd ziet. Ruim persoonlijke voorwerpen, foto’s en accessoires op. Zorg voor een schoon en opgeruimd aanrecht, geen afwas! Slingeren er nog (vaat)doekjes, zeepdispensers en etensverpakkingen rond?

Persoonlijke verzorgingsproducten, zoals je dagcrème, tandenborstel en haarborstel zijn vaak niet heel fotogeniek. Zet deze daarom uit het zicht.

Heb je veel planten in huis? Verwijder dan de dode bladeren en maak de grote bladeren stofvrij. Zorg voor netjes opgemaakte bedden, strijk bij voorkeur je dekbedovertrek. Ligt er geen zichtbare rommel onder bedden en kasten? Schud kussens op bank/stoelen op en leg deze ook recht. Verwijder vlekken uit vloerbedekking en/of vloerkleden. Leg eventuele (vloer)kleden recht.

Zijn de (bijzet)tafels, bureaus en dressoirs opgeruimd? Komt de fotograaf rond de feestdagen, verwijder dan decoratie zoals bijv. de kerstboom of een paastak. Ruim spullen van je huisdier(en) op, niet iedereen is gek op dieren. Heb je kids? Verwijder de babybox, speelgoed en dergelijke. Zorg voor een opgeruimde kapstok en berg rondslingerende schoenen en kleding op. Werk kabels en snoeren netjes weg.

Say cheese

Heb je onze tips voor vastgoedfotografie ter harte genomen, dan staat niets je meer in de weg voor een prachtige fotoreportage van je woning en daarbij een succesvolle verhuur.

Een opgeruimde, schone en overzichtelijke woning staat mooi op de foto.

Lees ook eens onze blogs ‘Ben ik klaar voor de verhuur van mijn woning’ en ‘Hoe maak ik mijn woning verhuurklaar’. In deze blogs lees je waardevolle tips die mooi aansluiten bij deze blog. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag en bij ons staat de koffie altijd klaar.


Lees het volledige interview