Skip to main content
Algemeen

Ben ik klaar voor de verhuur van mijn woning?

By april 4, 2022juni 6th, 2023No Comments

Ben ik klaar voor de verhuur van mijn woning? 

Je bent eruit en hebt eindelijk de knoop doorgehakt. Je wilt je woning gaan verhuren. Spannend! Maar waar begin je?

Een goede start voor de verhuur is minstens zo belangrijk als een goede afronding. Je wilt immers snel een geschikte huurder vinden en liefst een goede relatie opbouwen met je huurder. Onderschat niet dat er veel bij komt kijken om een woning succesvol te verhuren. Wij helpen je graag op weg met ons stappenplan. Want een tevreden huurder is immers een tevreden verhuurder…

Goede start, fijne afronding 

Een goed begin is vaak het halve werk. Dat geldt ook voor het verhuren van jouw woning.

Een opgeruimde en nette woning maakt het verschil tussen een positieve en negatieve indruk die achter kan blijven bij jouw huurder. Investeer daarom voorafgaand aan de verhuurperiode in schoonmaak en onderhoud.

Verhuur je gemeubileerd? Maak het gezellig! Zorg dat je een fijn thuis creëert voor je huurder. Denk goed na over inrichting en meubels. Zijn de meubels makkelijk in onderhoud? Een stoffen witte bank is niet heel handig als je gaat verhuren. Realiseer een evenwichtige verdeling van de ruimte met logische looproutes en een rustige sfeer. Niet iedereen is een geboren stylist, schakel hiervoor eventueel deskundige hulp in.

Presentatie

Presenteer de woning! Laat professionele foto’s én een plattegrond maken. Met een uitgebreide en duidelijke presentatie, heb je vaak al een streepje voor. Laat niets aan het toeval over en zorg voor een opgeruimde woning, ook op de vastgoedfoto’s.

Zichtbaarheid

Publiceer de woning en zorg dat die gezien wordt. Welke kanalen wil je hiervoor gebruiken? Verdiep je hierin en laat je informeren. Voor Funda en andere verhuurplatforums zijn bijvoorbeeld een invoerpartners nodig.

Papierwerk

Breng de administratie op orde voor binnenkomende leads. Je zal versteld staan hoeveel kandidaten er op een enkele woning kunnen reageren. En hoe weet je nu of dit allemaal geschikte kandidaten zijn? Vergeet hierbij niet de AVG voorwaarden in acht te nemen, zo weet je zeker dat je goed en veilig bezig bent. Deze zaken overlaten aan een expert is ook een optie, dat scheelt jou minder regelwerk.

Dossier opbouwen

Geschikte kandidaat (voor je) gevonden? Stel een volledig klantdossier samen en voer de relevante checks uit. Wist je dat dit allemaal online kan?

Bezichtiging

Plan een bezichtiging in waarbij iemand aanwezig is met antwoorden op alle vragen. Een (expat) huurder kan veel vragen hebben over de Nederlandse wet-en regelgeving omtrent huurwoningen. Wees hierop voorbereid, lees je in. Voorafgaand aan de bezichtiging is het goed om je te verdiepen in de locatie, buurt en woonomgeving.

Screening

Huurder gevonden? Start dan het officiële administratieve proces. Vergis je niet in het vele papierwerk wat kandidaat huurders aan dienen te leveren. Wij adviseren altijd een gedegen screening uit te voeren, zo weet je zeker dat je een gecontroleerde huurder in huis haalt.

Begeleiding

Begeleid de kandidaat/huurder in de te nemen stappen en ben bereikbaar voor het verhelderen van eventuele onduidelijkheden. Veel kandidaten hebben vaak nog vragen over de huurovereenkomst, algemene bepalingen en wie er verantwoordelijk is voor de onderhoud van de woning. Zorg dat je de antwoorden paraat hebt.

Relatie onderhouden

Woning verhuurd? Zorg dat alle afspraken up-to-date zijn en blijven. Investeer ook in een goede relatie met je huurder. Een huismap met aanvullende informatie over praktische zaken m.b.t. woning en omgeving kan hierbij ondersteunend zijn.

Wil je de kans op verhuur vergroten en ook expats aanspreken? Maak dan ook een Engelse versie van alle communicatie.

Wil je meer weten, even sparren of heb je nog vragen?

We horen graag van je!